Att spendera en dag i Sveriges huvudstad Stockholm är alltid en strålande idé. Självklart kräver huvudstaden mer än en dag för att upptäckas och utforskas fullständigt, men har man mot förmodan endast en dag tillfoga i huvudstaden ska denna dagen självfallet utnyttjas optimalt. Stockholm bjuder på något för alla stilar och smaker och valmöjligheterna är stora. Nedan följer ett perfekt recept för en dag i huvudstaden där olika smaker och aktiviteter kombineras i optimal balans.

Frukost på Haymarket by Scandic

En dag i Sveriges huvudstad startas optimalt på 20-tals oasen Haymarket by Scandic, mitt i Stockholms hjärta. Perfekt beläget på Hötorget är Haymarket by Scandic såväl centralt beläget som precis intill Hötorget mysiga julmarknad. Det anrika hotellet möter dig med 20-talets oslagbara optimism och elegans. Haymarket bjuder på en designupplevelse utöver det vanliga med filmiska välresteraurade detaljer från 1920-talet som möter dem kommande 2020-talets kosmopolitiska detaljer. Njut av en välsmakande frukost mitt i Stockholms vackraste oas på Restaurang Greta. Här serveras allt mellan avokadomackor, omeletter, bagels, french toast och pain au chocolat.

Promenad på Djurgården

Frukosten följs av en mysig promenad runt Stockholms stolthet – Djurgården. Från Haymarket beläget på Hötorget promenerar man lätt längs Kungsgatan, genom Stureplan och längs Strandvägen, och hinner då samtidigt se mycket av Stockholms vackraste innerstad. Från Strandvägen korsar man en bro och når lätt Djurgården och dess skönhet. Promenera runt ön och njut av trädens vackra färger, vattnets skvalpande och ett nytt härligt perspektiv av huvudstaden. Promenaden kombineras med fördel med ett stopp på Orangeriet eller Rosendalsträdgården för en fikapaus.

Tur på nationalmuseet

Efter Djurgården når man på promenadavstånd Strandvägens tvilling Blasieholmen. På Blasieholmen finner man nationalmuseet som har mycket vackert att erbjuda. nationalmuseet är nyrenoverat och vackrare än någonsin förr. Här erbjuds välbehövligt lugn i Stockholms tumult och en härlig rundtur i Sveriges största konstmuseum.

Middag på Stortorgskällaren

En dag i huvudstaden avslutas självklart optimalt med en storslagen middag i Gamla Stan, och bäst lämpad är restaurangen Stortorgskällaren. Den anrika restaurangen ligger i mitten av gamla stan, en kort promenad från Blasieholmen. Stortorgskällaren är perfekta för den som letar efter Restaurang Gamla stan och Stortorgskällaren serverar klassiska svenska rätter, fast i nya fattningar. Kom in i den mysiga stämning på restaurangen och njut av underbar middag med härligt sällskap. För att säkra ett bord på Stortorgskällaren och Boka middag Gamla stan går du lättast in på Stortorgskällarens hemsida.