Det finns få saker gemene man ser fram emot som han ser fram emot en välförtjänt helg. Oavsett hur bra en trivs på sitt arbete så finns det få saker som går upp emot en riktigt avslappnande helg med tid för sömn, vila och tid för att umgås med familj och nära och kära. Det i särklass bästa sättet att inviga helgen på är med en rejäl helgbrunch – sanningen är att det finns få saker som slår det. Doften av nybakat bröd, synen av ett bord uppdukat med godsaker och möjligheten att avnjuta en god måltid i lugn och ro med familjen-

 

Baka hemmagjorda frallor!

En obligatorisk del av en helgbrunch är ett par riktigt goda frallor, det finns få saker som går upp emot den lyxen. Många förknippar frallor med lyx från bagerier, men sanningen är att det är så otroligt mycket enklare att baka egna frallor än många tror. Det finns faktiskt en hel uppsjö av recept som inte tar halva dagen att baka, och några exempel är frukostfrallor som ostfrallor, sesamfrallor och morotsfrallor. De flesta ingredienserna har man redan i hemmet och degen kan man med fördel slänga ihop ett tag innan så den hinner jäsa och kan serveras nygräddad till brunchen. Det är svårt att slå doften av nybakat bröd hemma.

 

Släng ihop en fräsch smoothie

När det goda brödet är färdigt och gräddas i ugnen så är det hög tid att slänga ihop en riktigt god och fräsch smoothie till helgbrunchen. Smoothie är riktigt underskattat och något vi bör göra oftare, då det går att kombineras på otaliga olika sätt och blir riktigt mättande och gott. Kolla vad som ligger och lurar i frysen och släng ner det i smoothiemixern. Bra grunder till smoothie är alltid yoghurt, kvarg och banan, sen är det bara att lägga till lite frysta bär. I förkylningstider passar det även perfekt med en jordgubbssmoothie med ingefära i!

 

Ingen brunch utan rejält kaffe

Som vi alla vet så blir det ingen brunch utan en kopp rejält kaffe till, minst! Kaffe är faktiskt bland det viktigaste vi har, och desto viktigare är det även att brygga kaffet med en rejäl kaffemaskin. En varm favorit är en kaffemaskin från Sjöstrand Coffee. En god nyhet gällande kaffemaskinerna från Sjöstrand Coffee är att den snart kommer säljas på vissa av H&M Homes butiker, och du kommer då finna dem genom att söka på H&M Home kaffemaskin. De excellenta espressomaskinerna går även att hitta under Bagaren & Kocken kaffemaskin, – en annan återförsäljare.