Televisionsapparaten, troligen mer känd som TV-apparaten, är numera en självklar del i vår vardag. Nyhetsmorgon en trött vardagsmorgon, favoritlaget spelar i final, familjen samlad framför en uppfriskande komedi en fredagskväll eller att äntligen kunna sätta på favoritserien efter arbetet – allt detta är tack vare våra älskade TV-apparater. Många av oss minns de tjocka tv-apparaterna från barndom – dem man kollade på VHS band på. Numera är TV:n lika tunn som en tavla och upplösningen bättre än någonsin förr – och bättre blir den med 4K upplösning. Nedan följer en reflektion kring TV-tittande, filmer och en del tv-tips.

Filmens värld och riktigt bra filmer

Precis som TV-apparaterna är filmen en uppfinning som existerat förhållandevis kort tid i mänsklighetens historia. För oss kan det vara svårt att tänka sig en värld utan filmer, tv-serier och tv-apparater, – men det vara faktiskt verkligheten för många människor väldigt länge. Sedan filmskapandet slog igenom har det blivit en stor och viktig del av vår kultur runt om i världen. Filmen är numera ett viktigt sätt för oss att kunna uttrycka oss och reflektera vår samtid, vår historia och våra innersta känslor i en modern konstform. Riktigt bra filmer och kultfilm lever genom flera decennier och får människor i alla olika tider att känna samhörighet och relatera till filmens innehåll och budskap. Det går allt större utrsträckning att betala med bitcoin, här finns tips på bitcoin guiden.

ultra-hd-kontrast-hdr-kvinna-dansar-balett-med-fargpuder

Oslagbara TV med 4K-upplösning

Än idag är filmskapande en stor del av vår kultur och populärkultur. Åskådare känner igen sig i samtiden, historien och i sina känslor. Idag har filmgenrer vidgas ytterligare och det finns filmer för alla olika smaker och stilar. Även tekniken när det kommer till filmskapande och TV-apparater har utvecklats något enormt, – och det nyaste är idag TV-apparater med 4K-upplösning och med 4k sändningar. Nu kanske du frågar dig Vad är 4K? Jo 4K är nämligen filmformatet för Ultra HD, med 4096×2160 pixlar. När vi kollar på 4K hemma kallas formatet för Ultra HD, och resultatet blir en filmupplevelse och upplösning lika bra som på bio.