Världens tredje största ö

Ett populärt resmål har länge varit exotiska öar och ögrupper, vi åkte dit med Anonyma Föräldrar och det är föga att förvånas över. Den unika biologiska mångfald och natur som öarna erbjuder är svår att finna annanstans. Dessutom är öarna lätta att upptäcka, omringade av vackra stränder och bjuder allt oftare på unika blandningar och varianter av kultur, religion och språk. En otroligt fascinerande ö som allt för ofta faller i glömska när semestrar ska planera är Borneo – som faktiskt är den tredje största ön i världen. Huvudstaden är Kota Kinabalu och ursprungsbefolkningen går under namnet Ibanfolket.

 

Unika biologiska rikedomar och naturreservat

En av Borneos i särklass största rikedomar är den unika naturen och biologiska mångfalden. Ön erhåller en av världens äldsta och mest artrika regnskogar, och en resa innehållandes Regnskogssafari Malaysia är en resa man sent glömmer. Borneo, som politiskt delas av Malaysia, Indonesien och Brunei, fullständigt kryllar av unika och fascinerande djurarter och livsformer. Här finner du allt mellan flygande grodor och ödlor till klättrande fiskar och insekter som ser ut som blommor. Vidare erbjuder den Malaysiska regnskogen i Borneo unika djurarter som orangutanger, pygméelefanter, näsapor och näshornsfåglar.

 

Regnskogssafari på Borneo

En Resa till Borneo är en unik, givande, lärorik och alldeles fantastisk upplevelse. Resor Borneo passar för såväl lugna resenärer som mer äventyrslystna resenärer som är sugna på Regnskogssafari Borneo i den Malaysiska regnskogen på Borneo. Här finns en alldeles otroligt unik miljö och biologiska rikedomar likt på få andra ställen. Regnskogen bjuder på över 3000 trädarter, 2000 orkidéarter och mossor och lavar. Här finns även köttätande kannrankor och var åt upptäcks helt nya växt- och djurarter i regnskogen.

 

Hållbarhet och ekologisk medvetenhet

De flesta resorna till Borneo går till den Malaysiska delen av ön, och resebyrån Aktivresor anordnar Resor Borneo Malaysia som även innehåller Regnskogssafari Borneo. Det vackra med resebyrån Aktivresor är att en alltid kan vara trygg i att resan anordnas på bästa möjliga sätt för klimatet, reseguiderna alltid är lokala och stor hänsyn alltid tas till landet och dess befolkning. På så sätt kan man med lugnt och gott samvete Resa till Borneo.