Välkommen in till Stortorgskällaren

Välkommen till Stockholm, Sveriges största stad och huvudstad. I huvudstaden händer alltid något och Stockholm bjuder på mat, aktiviteter och nöje för alla olika smaker och åldrar. Stockholm har ett stort utbud av restauranger och sevärdheter i stadens olika delar – såväl på Östermalm, Södermalm och Gamla stan som Vasastan och på Djurgården. Varje del har sin unika charm och personlighet, och reflekterar olika delar av Stockholms väl varierade personlighet och helhet.

Gamla Stan – i hjärtat av huvudstaden

Den del av Stockholm som lockar flesta turister är utan tvekan Gamla stan. Den lilla ön i mitten av Stockholms stad bjuder på otaliga kullerstensgator och färgglada byggnader. Gamla Stans kändaste delar är det medeltida Stortorget och kungafamiljens officiella residens – det kungliga slottet. Gamla stan har en stor variation av såväl genuina restauranger som bjuder på traditionell svensk husmanskost som av restauranger som erbjuder husmanskost i en modernare fattning. På somrarna flockas stora grupper av turister för att beundra Gamla stans charm och unika personlighet. Här är gränderna trånga och husen lutandes, och det är just denna charm som gör Gamla stan så speciell.

En garanterat lyckad middag

Gamla stan erbjuder som sagt ett stort utbud av restauranger med traditionell svensk mat. Önskar man säkra ett bord till middagen kan det vara en god idé att söka på “Boka middag Gamla stan” eller “Restaurang Gamla stan”. Som alltid är däremot den bästa idén att besöka de restauranger som stockholms invånare själva föredrar – och det självklara valet är då Restaurang Stortorgskällaren. Här serveras klassisk svensk mat, fast i nya fattningar. Den anrika restauranger garanterar en lyckad middag med bra service.

Festligheter och firanden

För den som förgäves sökt efter “Festlokal Gamla stan” kommer här räddningen – samma underbara ställe som räddar den värsta av middagar står även som perfekt värd för nästa festlighet eller firande. Restaurang Stortorgskällaren har en hel festvåning i gamla stan som passar utmärkt för festligheter och tillställningar på allt mellan 10 gäster och 80 gäster.