Olika spännande begravningsceremonier

Det finns flera personer som har gjort något annorlunda av sin begravning. Vill du själv bestämma över hur begravningen ska genomföras har du allt du behöver här i vår begravningsplanerare. Uppstår det frågor på vägen eller om du undrar över något är du välkommen att kontakta begravningsbyrån som hjälper dig att planera i lugn och ro.

Vissa lägger till extra saker som handmålat kistlock eller att man plockar in stenar och sand för att få till en havs- och strandkänsla.

En man i USA älskade julen, så istället för att alla skulle klä sig sorgset i svart och att begravningen ska hålla den klassiska utformningen så valde han att begravningsceremonin skulle bestå av en julfest. Han själv var klädd som jultomten och satt på en stol för att ta emot gästerna. Ett väldigt annorlunda sätt för de anhöriga att ta farväl på men att sätt att minnas och tänka på det positiva och fina han gett dem och även ger dem under begravningen.

En klassisk begravning är högtidlig och utformad för att alla begravningsgäster såsom släktingar, vänner och kollegor, ska kunna ta ett personligt avsked på ett värdigt och fint sätt.

En annan man hade bestämt sig för att begravas som en farao. Han spenderade därför 25 år med att tillverka en handgjort kista i Egyptisk stil likt de kistor faraonerna begravdes i. Den skulle ha samma utseende, tyngd och skapas av material som inte skulle förmultna när han blev begravd.