När vi kollar på riktigt bra filmer, oavsett om det är årtiondets kultfilm eller vår favorit romcom för tionde gången i år, så får vi mersmak till livet. Riktigt bra filmer inspireras oss, påverkar oss och väcker känslor vi annars försöker dölja. Filmer påminner oss ofta om vilka saker som egentligen har störst betydelse i livet med sina spännande vändningar och pricksäkra budskap. Filmer visar historier och livsöden annorlunda från våra egna, men som många gånger påverkar oss minst lika mycket bara för det. Alla människor mår bra av att kunna känna igen sig i det vi ser, och att kunna relatera till filmens karaktärer. Filmer visar oss även att människor med tillsynes helt skilda liv från oss kan leva samma livsöden som oss. 

Vilken är din favoritfilm?

En av de klassiska frågorna vi får är vilken är din favoritfilm? För vissa människor är den frågan svår att svara på – menar du min favoritfilm inom skräck, komedi, romantik, action eller science-fiction? tänker dem då. Andra människor har en självklar film som är deras favoritfilm genom hela livet – kanske en film som inspirerat dem mycket, eller som fått dem att tänka i helt andra banor om livet. Filmer är historier som andra människors livsöden, andra tiders samtid och visioner om framtiden. Filmer lär oss så mycket mer än vad kan man tro, och för många människor är filmens värld en trygg värld att fly till när världen gungar till. 

TV

En riktigt bra TV

För att kunna njuta av riktigt bra filmer krävs en riktigt bra TV-apparat, med riktigt bra teknologi och upplösning! Lyckligtvis är 4k tv sverige äntligen här. Med riktigt bra TV-apparater från SES Astra kan man kolla på film med lika bra upplösning som på bio, nämligen TV-apparater som kan spela filmer i formatet 4k. Vad är 4k upplösning kanske du frågar dig? 4k är ett filmformat med hög bildfrekvens som kan visa filmer i ultra hd tv. Kryp ner framför en riktigt bra film, som dessutom visas i riktigt bra kvalité.