Julens fröjd och att finna perfekta julklappar

Dagarna fullständigt springer förbi och kvällen tränger sig på allt tidigare. Den första snön föll och vi kunde glatt konstatera att vintern äntligen är här, för att stanna! Vinter innebär även givetvis jul, och all fröjd som den underbara högtiden bär med sig. Nu är julen snart här i hela sin fröjd och med all värme den ger. Under julen stannar vi upp och reflekterar mer, vi uppskattar allt det vackra vi har runt oss och våra nära och kära. Vi känner mer värme, glädje, gemenskap och tacksamhet. Det klassiska sättet för att visa lite extra uppskattning och uppvaktning är att utbyta julklappar. För den som vill slippa onödig julstress är det nu hög tid att börja leta efter julklappar åt nära och kära.

Gåvor som kommer väl till användning

När man ska välja julklappar åt nära och kära finns det ett par tumregler som kan vara bra att hålla koll på. Först och främst gäller det att presenten ska vara personlig, och passa mottagaren bra. Det finns nämligen ingen bättre känsla än att öppna ett paket och känna att den här gåvan har personen verkligen valt ut åt mig, och tänkt till ordentligt när den köpte gåvan. Den andra tumregeln är att oavsett hur glädjande som vackra och dekorativa presenter kan vara så är den optimala gåvan alltid en gåva som kommer väl till användning. Det vackraste med gåvor är deras förmåga att sätta guldkant på vardagen, och då är en gåva som man kan använda regelbundet det bästa valet! Framförallt i dessa tider av konsumtionshets är det även extra tänkvärt att handla gåvor med bra kvalité – något som kan användas under en lång tid.

Receptet för det perfekta kaffet

En gåva som definitivt sätter guldkant på vardagen är en espressomaskin. I Sverige dricker vi otroligt mycket kaffe, inte minst under det annars så mörka vinterhalvåret, och vi fullkomligt älskar kaffe i alla dess former. Vanligt traditionellt bryggkaffe skall inte underskattas, och är perfekt vid exempelvis större bjudningar, – men få saker lyfter en dag som ett riktigt gott kaffe från en espressomaskin. Espressons smaker blandas i en perfekt kombination, och kaffet avnjuts bäst med kaffets kanske viktigaste komponent – skummad mjölk från en mjölkskummare. Sjöstrands Coffee, företaget som säljer såväl espressomaskin som mjölkskummare, har även ett utbud av kaffemaskin kapsel i 4 olika fattningar. Kaffekapslarna går under namnen N°1 Espresso, N°2 Espresso, N°2 Lungo samt N°4 Espresso Decaf.