Bästa safariresorna för att se elefanter

Var kan man se elefanter i Afrika? Elefanter är kanske de mest fascinerande djuren på den afrikanska savannen som man kan hitta under en safariresa. Jag kan titta på dem i dagar utan att bli uttråkad. Om vill uppleva en elefantflock så bör du åka under torr-perioden vilket är mellan juni och september.

Här är några av mina rekommendationer kring var man kan hitta fantastiska safariresor för att se elefanter i Afrika.

Chobe Nationalpark är synonymt med elefanter. Det går inte att åka till Chobe utan att hitta elefanter. Chobe har ett riktigt stort antal elefanter- förmodligen den största i Afrika. Det här är förmodligen det bästa stället i världen för att se elefanter. Chobe kan nås med både båt och med Jeep. Båtturerna kan ge dig ett unikt perspektiv medans man ser på elefanter som går längst floderna. Man kan se på när de leker, dricker och simmar samtidigt som de använder sina snablar som snorklar.

Mana Pools Nationalpark måste vara inkluderad i en lista med de bästa platserna där man kan se elefanter. Först och främst så är Mana Pools en av Afrikas mest natursköna park med den stora Zambezifloden, plana vattenhålen och de fantastiska träden som hänger sig högt över floderna. Denna vackra scen förbättras ännu med alla elefantflockar som rör sig fritt i parken. NOm du har tur så kanske du kommer att se att några av elefanttjurarna har lärt sig att stå på två ben för att plocka frukter från träd.

Tarangire National Park är en av världens topp-parker för att skåda elefanter i och med dess stora antal. I dagsläget finns det 3000 elefanter i naturreservatet och det numret ökar med 6% varje år. Vissa elefantflockar kan vara så stora som 600 stycken!
Vill du veta mer? Ta en titt på dessa safariresor för att få reda på mer om safariresor som skulle passa dig.